اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) یک اختلال شایع در بین افراد مختلف می باشد و شرایط سلامت روانی تشخیص داده شده مربوط به این اختلال در بین گروه های سنی و مذهبی مختلفی تجربه شده است.
در صورتی که شما یک فردی می باشید که SAD در شما تشخیص داده شده است، یا احساس می کنید که علائم مربوط به این اختلال را تجربه می کنید، مطالعات بیشتری در این زمینه انجام دهید تا بتوانید مشکل خودتان را حل کنید.
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
افراد دارای SAD، یک ترس غیر منطقی و غیر معقول را در رابطه با مشاهده شدن، قضاوت شدن دارند و یا اینکه از خودشان خجالت می کشند یا خودشان را تحقیر می کنند. میزان اضطراب و ناراحتی فرد آنقدر پیشرفت می کند که منجر به ایجاد اختلال در عملکردهای روزانه وی می شود.
SAD یکی از رایج ترین اختلالت روانی می باشد، به نحوی که بیش از ۱۳ درصد از عموم افراد علائم مربوط به آن را در بخشی از زندگی خودشان تجربه می کنند. هر چند که این اختلال می تواند منجر به ناتوانایی فرد شود، ولی می توان با انجام دادن یک درمان مناسب آن را رفع کرد و به زندگی عادی و معمولی خود برگشت.
عوامل ایجاد
معمولا اختلال اضطراب اجتماعی در سال های دوران نوجوانی شروع می شود، هر چند که در برخی موارد در همان دوران کودکی علائم مربوط به این اختلال در فرد بروز می کنند. در حالی که علت اصلی SAD هنوز ناشناخته مانده است، ولی این عقیده وجود دارد که این اختلال در نتیجه ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود. عدم توازن شیمیایی در مغز هم با SAD ارتباط دارد.
برای مثال، عدم توازن در سروتین انتقال دهنده عصبی (یک ماده شیمایی مغز که وضعیت روانی و عاطفی فرد را تنظیم می کند)، می تواند یک نقش تاثیر گذاری را در پیشرفت اختلال اضطراب اجتماعی داشته باشد.
فعالیت بیش از حد یک ساختاری از مغز به اسم بادامه، با اختلال اجتماعی مرتبط است. افراد دارای SAD مستعد یک واکنش ترسناک و بیش از حدی هستند و این امر می تواند منجر به افزایش اضطراب شود.
همچنین چند مورد از عوامل محیطی هم می توانند ریسک پشرفت SAD را افزایش دهند. برخی از این موارد عبارتند از:
- داشتن والدینی که بیش از حد انتقاد می کنند، کنترل نامحدودی بر روی فرد دارند و یا بیش از حد محافظه کار هستند
- تحت تسلط قرار گرفتن و یا اذیت شدن در دوران کودکی
- تضاد خانوادگی یا سوء استفاده جنسی
- داشتن اخلاق خجالتی، ترسو بودن و صرف نظر کردن