اختلاف در ازدواج تا چه حد می تواند مشکل ساز باشد و ازدواج را منتفی کند؟ همه افراد تشابهات و تفاهماتی با یکدیگر دارند اما در زمینه های مختلف نظرات آن ها متفاوت است و این تفاوت ها منجر به اختلاف هایی می شود و در شرایطی که ازدواج بسیار عمیق و شدید باشد، آینده زندگی مشترک را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد.
به عنوان مثال تفاوت ها و اختلاف های فرهنگی مسائلی هستند که باعث به وجود آمدن اختلافی عمیقی در ازدواج می شوند در صورتی که شما در آستانه ازدواج هستید و اختلافاتی را تجربه می کنید این مطلب می تواند برای شما مفید باشد و هم چنین می توانید از مشاوره ازدواج کمک بگیرید تا ازدواج موفق تری داشته باشید.
اختلاف فردی در ازدواج
در زمان ازدواج، تشابهات و تفاوت ها در دو سطح فردی و خانوادگی باید مورد بررسی قرار گیرد، در قدم اول ویژگی فردی مورد بررسی قرار می گیرد تا ببیند آیا توانایی سازگاری با خصوصیات یکدیگر را دارند یا خیر؟ در ادامه این مقاله به بررسی مهم ترین اختلافات فردی در ازدواج می پردازیم و آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم:
۱٫ اختلافات در ازدواج: سطح تحصیلی
اختلاف سطح تحصیلات زن و مرد با یکدیگر تا چه حد می تواند مشکل ساز باشد؟ این تفاوت ها به طور معمول برای مردان مشکل ساز است زیرا مردان در ازدواج با همسری که سطح تحصیلی بالاتری دارد به طور معمول احساس رضایت کمتری از زندگی اش خواهد داشت و مردان در این شرایط به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند سلطه طلبی و برتری جویی، احساس ضعف کمتری از خودشان نشان می دهند.
این مسئله می تواند برای زنانی که دارای این ویژگی های اخلاقی هستند نیز صادق باشد، پس زمانی که میان شما و فرد مورد نظر اختلاف سطح تحصیلات وجود دارد، با توجه به ویژگی های شخصیتی تان قدرت سازگاری این مسئله را مورد بررسی قرار دهید، کمک گرفتن از روانشناس و مشاور در این زمینه می تواند کمک کننده باشد و برای حل اختلافات در ازدواج به شما کمک کنند.
اختلافات شخصیتی و سبک های خلق و خو
یکی از معیارهای مهم برای ازدواج وجود تشابه در سبک های خلق و خو و مسائل شخصیتی می باشد افرادی که شخصیت های متضادی در مورد علایق، سلیقه ها، تفریحات و سبک های زندگی شان دارند اختلاف های زیادی در زندگی آن ها وجود خواهد داشت هم چنین این مسئله در زندگی با چالش های بسیاری رو به رو خواهد شد در این موقعیت تاثیر خودشناسی در ازدواج از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث موفقیت فرد در زندگی مشترک می شود و هم چنین بر روی روابط زناشویی او تاثیر مثبت می گذارد.
به عنوان مثال فردی که برون گرا است به احتمال زیاد معاشرتی می باشد و دوست دارد با افراد زیادی در ارتباط باشد و از بودن در کنار دیگران لذت می برد و به مهمانی های شلوغ و پر سر و صدا علاقه بسیاری دارد، اگر این فرد در کنار شخصی بسیار درون گرا قرار گیرد مسلما با مشکلات بسیاری رو به رو خواهد شد زیرا افراد درون گرا، تنهایی را دوست دارند و از روابط شلوغ خوششان نمی آید، آن ها از روابط محدودتر بیشتر لذت می برند و ترجیح می دهند اوقات فراغت شان را بی سر و صدا با انجام دادن فعالیت هایی مانند کتاب خواندن و نقاشی کشیدن بگذرانند. در این شرایط تفاوت در شخصیت های اخلاقی در امر ازدواج بیش تر نشان داده می شود.
به همین دلیل زمانی که این دو نفر در کنار یکدیگر قرار گیرند درک درستی از یکدیگر نخواهند داشت و در این شرایط شما می توانید از روانشناس کمک بگیرید تا آگاهی شما در این خصوص افزایش یابد و در مورد صفات شخصیتی و خلق و خوی خود و فرد مورد نظرتان اطلاعاتی را به دست آورید.
۲٫اختلافات سنی
یکی از مهم ترین اختلافات در ازدواج، مربوط به اختلافات سنی می شود، سن نقش بسیار مهمی در ازدواج دارد اما در نظر داشته باشید که آن چه از سن مهم تر است مربوط به بلوغ، رشد شناختی و اجتماعی زوجین می باشد، یعنی بالا رفتن سن به معنی دست یابی به بلوغ نمی باشد و موضوعاتی که در سن مطرح می شود مربوط به سطح رشد شناختی اجتماعی فرد است.
بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است، در صورتی افراد سطح رشد عقلی و اجتماعی متناسب با سن آن ها می باشد که مرد ۳ تا ۴ سال از زن بزرگ تر باشد، در ازدواج هایی که مرد ۳ تا ۴ سال از همسرش بزرگ تر است نسبت به سایر اختلاف سنی ها با چالش های کمتری رو به رو می شوند.
در صورتی که در ازدواج سن دختر بیش تر باشد یا ازدواج هایی که مرد اختلاف سنی بسیاری با زن دارد مشکلات و اختلافاتی در میان زن و شوهر ایجاد می شود، البته توجه داشته باشید که خصوصیات و صفات هر زوجی منحصر به فرد می باشد و برای این که در مورد اختلاف سن تصمیم گیری درستی بگیرند باید به مسائلی نظیر ویژگی های شخصیتی، رفتاری و مهارت های زندگی زوجین توجه شود و آن ها مورد بررسی قرار دهند. در این موقعیت مشورت گرفتن از متخصص روانشناس اهمیت بسیاری دارد و کمک کننده خواهد بود.
۳٫ اختلافات عقیدتی
در میان افراد اگر اختلاف و شکاف های عقیدتی وجود داشته باشد منجر به تعارض های بسیار شدیدی می شود، زیرا اعتقادات افراد با یکدیگر متفاوت است و جنبه های زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، در حقیقت مسائل مهم زندگی تحت تاثیر عقاید مذهبی هستند که شامل موارد زیر می شوند:
- میزان ارتباط فرد با جنس مخالف
- پایبندی به احکام دینی
- طرز نگاه به آزادی فردی – اجتماعی
- تربیت فرزندان
اختلافات عقیدتی تعارضاتی را در میان زوجین به وجود می آورد به همین دلیل قبل از ازدواج باید مسائل عقیدتی و میزان تشابهات و درک متقابل به خوبی مورد بررسی قرار گیرد تا اختلافات و تفاوت ها در امر ازدواج کاهش یابد و زوجین تفاهم های لازم را با یکدیگر داشته باشند.
توجه داشته باشید که تا حدودی اختلاف عقیدتی میان افراد عادی بوده و این بدین معنی نمی باشد که در آینده به مشکل برخواهند خورد اما اگر زوجین نمی توانند عقاید یکدیگر را درک کنند در آینده نیز به مشکل برخواهند خورد.
اختلافات خانوادگی در ازدواج
علاوه بر سازگاری افراد با یکدیگر باید ویژگی های مختلف خانوادگی سازگاری و تشابهاتی با یکدیگر داشته باشند زیرا این سازگاری در کیفیت و دوام ازدواج و بهبود روابط عاطفی نقش بسیار مهمی دارد، در ادامه این مقاله به مهم ترین اختلافات در ازدواج و پیامدهای آن اشاره می کنیم:
۱٫ اختلاف فرهنگی
اختلاف فرهنگی یکی از مهم ترین مواردی می باشد که در مورد خانواده ها باید مورد بررسی قرار گیرد اختلاف های فرهنگی به طور معمول شامل موارد زیر می شود:
- آداب و رسوم
- سنت ها
- عقاید و باورهای خانوادگی
در صورتی که خانواده ها از لحاظ فرهنگی تفاوت هایی با یکدیگر دارند در هر کدام از موارد بیان شده ممکن است دچار اختلاف نظر و سوتفاهماتی شوند.
تفاوت های فرهنگی در زندگی مشترک به صورت موارد زیر نشان داده می شود:
- تفاوت سبک تربیتی فرزندان
- به وجود آمدن اختلافاتی در رفت و آمد با خانواده ها
- اختلاف در نحوه مدیریت کانون خانواده به صورت مرد سالار، زن سالار و یا فرزندسالار
به همین دلیل باید در مورد تفاهمات فرهنگی خانواده قبل از ازدواج تحقیقات لازم صورت گیرد و به درستی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
۲٫ اختلاف در ازدواج، اختلاف طبقاتی و اقتصادی
وجود اختلافات مالی و اقتصادی در میان زوجین می تواند آسیب های بسیاری به همراه داشته باشد به طور مثال افرادی که با خانواده ای در سطح پایین تر از خود ازدواج می کنند به احتمال زیاد خانواده طرف مقابل احساس ضعف می کند و اعتماد به نفس آن ها کاهش می یابد زیرا قادر نخواهند بود انتظارات خانواده همسرشان را به درستی برآورده کنند و در این شرایط احساس بی کفایتی به آن ها دست می دهد، این مسائل بر روی رضایت از زندگی و سطح سلامت روان افراد در ازدواج تاثیر بسیاری دارد.
نشانه های عدم تفاهم با همسر
زوجینی که با یکدیگر تفاهم ندارند دارای نشانه های زیر هستند که باعث به وجود آمدن اختلاف در میان آن ها می شود این موارد باید بررسی شود و برطرف گردد.
- به طور معمول همسرشان را در اولویت قرار نمی دهند و به طور معمول برای کار و مسائل دیگر زندگی شان اهمیت قائل می شوند.
- بر سر کارهای کوچک بحث ها و نظرات مخالفی با یکدیگر دارند.
- برای اشتباهات کوچک و بزرگ دیگران را مقصر می دانند.
- تخلیه استرس و خشم روزمره بر سر یکدیگر
مرکز مشاوره روانشناسی ستاره ایرانیان
امروزه بسیاری از افراد وقت کافی برای رفتن به مشاور ندارند و نمی توانند زمان زیادی را صرف رفت و آمدن و منتظر ماندن برای نوبت مشاوره کنند و به همین دلیل از انجام آن و برطرف کردن مشکلات زندگی و اختلاف در ازدواج پشیمان می شوند، در این راستا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان وجود دارد که و با کمترین وقت، بهترین و با کیفیت ترین مشاوره را انجام می دهند.
منبع : اختلافات در ازدواج تا کی ادامه خواهد داشت+ تکنیک های معجزه آسا