برانگیختگی جنسی در زنان و مردان
یکی از مراحلی که در چرخه پاسخ جنسی انسان وجود دارد، برانگیختگی جنسی می باشد. در این مرحله فرد بعد از آن که میل جنسی پیدا کرد برای عمل جنسی آماده می شود.
برانگیختگی جنسی با تحریک جنسی آغاز می شود و با تغییرات فیزیولوژیکی خود را نشان می دهد، این تغییرات رابطه جنسی را آسان تر می کنند. برانگیختگی جنسی در زنان و مردان ویژگی های متفاوتی دارد؛ در مردان منجر به نعوظ آلت تناسلی و در زنان تغییراتی در سایز کلیتوریس، خیس شدن واژن و برجسته شدن نوک سینه روی می افتد.
در صورتی که تحریک و عمل جنسی ادامه داشته باشد باعث می شود برانگیختگی به اوج برسد و میزان لذت در فرد افزایش یابد در این حالت زمانی که شخص به اوج لذت رسد ارگاسم را تجربه خواهد کرد.
در این مقاله به بررسی برانگیختگی جنسی در زنان و مردان و اختلالاتی که در مرحله برانگیختگی ممکن است ایجاد شود می پردازیم. هم چنین در این شرایط می توانید از مشاور جنسی کمک بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند و شما را راهنمایی نمایند.
تحریک جنسی؛ پیش زمینه برانگیختگی جنسی در زنان و مردان
زمانی که زنان و مردان تحریک جنسی می شوند در آن ها برانگیختگی جنسی اتفاق می افتد. عوامل تحریک جنسی می تواند به صورت فیزیکی و ذهنی باشد. به طوری که ممکن است شخص با دیدن یک شخص یا جنبه هایی از آن شخص مورد تحریک قرار گیرد یا حتی توسط یک سوژه غیر انسانی تحریک شود.
هم چنین فرد توسط تخیلات و فانتزی های جنسی وارد مرحله برانگیختگی جنسی می شود، تحریک خوشایند نقاط حساس بدن در معاشقه جنسی باعث برانگیختگی جنسی می شود. به طور کلی نقش تحریک در برانگیختگی جنسی از اهمیت بسیاری برخوردار است و منجر به رابطه لذت بخشی می شود.
برانگیختگی جنسی در زنان و مردان چه تفاوت هایی دارد؟
مردان باید سعی کنند بدن زنان را به خوبی بشناسند تا بتوانند زنان را به اوج لذت جنسی رسانده و لذت ببرند. به طور معمول در زنان مرحله برانگیختگی و میل جنسی با هم در آمیخته می شود و متمایز کردن آن بسیار سخت و دشوار می باشد.
به طوری که زنان برای برانگیختگی جنسی به زمان بیشتری نیاز دارند و معاشقه باید حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد.
مردان باید آگاهی لازم در مورد این مسائل داشته باشند و وقت بیشتری را صرف عشق بازی و نوازش همسرشان کنند تا آمادگی کافی برای رابطه جنسی در آن ها ایجاد شود.
مراحل و نشانه های برانگیختگی زنان به موارد بسیاری بستگی دارد و از همه مهم تر فضای عاطفی می باشد زیرا آن ها تمایل به رابطه جنسی با کسی دارند که به او علاقه مندند و از نظر عاطفی، عشق و محبت دریافت می کنند.
برانگیختگی جنسی در مردان به میل عاطفی بستگی ندارد، البته این موضوعی قطعی و صددرصد نمی باشد. برخی از عوامل روانشناسی، در برانگیختگی زنان و مردان هستند که در زنان نقش بسیار مهمی ایفا می کنند اما در مردان نقش آن ها تقریبا پیچیده و نامشخص است اما نمی توان گفت نقشی ندارد، این موضوعات عبارت اند از:
- انگیزه های جنسی
- نقش جنسی درک شده
- نگرش های جنسی
برانگیختگی جنسی منجر به واکنش های جنسی می شود و این تجربه خوشایند احساس خوبی در زنان ایجاد می کند به طوری که ممکن است شروع کننده رابطه بعدی باشند. افکار جنسی در زنان نقش بسیار مهمی دارد و در برانگیختگی جنسی زنان موثر هستند اما مردان بیشتر بر روی محرک های دیداری عکس العمل نشان می دهند.
اختلالات
در زنان اختلال برانگیختگی جنسی بیشتر از مردان وجود دارد و تفکیک این دو مورد از هم دشوار می باشد به همین دلیل هر دو را با هم در نظر می گیریم. اختلال جنسی در زنان باعث کاهش میل جنسی می شود و در صورتی که برانگیختگی جنسی کم شود با علائم و نشانه های زیر نشان داده خواهد شد.
- به مرور علاقه فرد به رابطه جنسی کاهش می یابد و یا فعالیت جنسی او نسبت به قبل کاهش می یابد.
- فانتزی ها و افکار جنسی کاهش می یابد.
- فرد با بی میلی جنسی رو برو می شود، پیش قدم رابطه جنسی نمی شوند و حتی زمانی که شریک جنسی اش پیش قدم می شود ممکن است واکنش مثبتی نشان ندهد و بهانه های مختلف بیاورد.
- تعاملات جنسی برای او هیجان و لذتی به همراه ندارد.
- تحریک جنسی تاثیری بر او ندارد و علاقه ای به برقراری رابطه جنسی ندارد.
- در هنگام فعالیت جنسی، احساسات بدنی در اندام های جنسی کم می شود.
اختلال جنسی در مردان به صورت اختلال نعوظ ایجاد می گردد به طوری که فردی که به اختلال نعوظ دچار شده است به دشواری می تواند به نعوظ برسد و یا تا آخر فعالیت جنسی، نعوظش را ادامه دهد، هم چنین ممکن است نعوظش برای برقراری رابطه جنسی، استحکام لازم را نداشته باشد.
علل اختلالات برانگیختگی جنسی
درباره اختلالات برانگیختگی در زنان علل متفاوتی وجود دارد که می توان به بیماری های جسمی و روانی اشاره نمود که در زیر نمونه هایی از آن را بیان می کنیم:
- بیماری های پزشکی پس زمینه ای از جمله دیابت و فشار خون
- افسردگی در زنان
- احساس خشم و عصبانیت
- وسواس
هم چنین گاهی مصرف برخی از داروها باعث می شود تا به طور مستقیم بر روی برانگیختگی فرد اثر بگذارد و اختلالاتی را ایجاد کند، به طور مثال داروهای فشار خون، داروهای افراد مبتلا به سرطان، داروهایی که برای کاهش اضطراب و استرس استفاده می شود، می تواند در رابطه جنسی افراد اختلال ایجاد کند.
گاهی علت اختلالات برانگیختگی جنسی در زنان، رفتار مردان می باشد، در صورتی که مردان آگاهی لازم در مورد زنان نداشته باشند و با نقاط حساس بدن زنان آشنا نباشند ممکن است در زمان معاشقه، وقت کافی برای پیش نوازی زنان نگذارند و همین امر مشکلاتی را در رابطه جنسی ایجاد می کند.
اگر زنان و مردان آموزش سکس را به درستی و مناسب دریافت نکنند ممکن است با عوامل برانگیختگی جنسی رو به رو شوند. متاسفانه مراکز آموزشی به علت های مختلف کم تر به مسائل جنسی توجه می کنند به همین علت مردم به سراغ منابع غیرعلمی و نادرست می روند تا آگاهی خودشان را افزایش دهند و گاهی اوقات این اطلاعات مشکلات جنسی را بیشتر می کند.