برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد، بهترین برنامه ۱۲ قدمی برای ترک اعتیاد
برنامه ۱۲ قدمی برای ترک اعتیاد اولین بار توسط گروه الکی های گمنام مورد استفاده قرار گرفت اما بعد مشخص شد نه تنها برای درمان الکلی ها بلکه در ترک سایر مواد مخدر و حتی سایر اعتیاد های رفتاری مورد استفاده قرار می گیرد.
گروه الکلی های گمنام از معروف ترین گروه های خودیاری در زمینه اعتیاد می باشند و در همه جای دنیا به صورت رایگان جلساتی را برگزار می کنند و در دسترس مردم می باشند، برای این که اطلاعات کاملی در مورد آن ها به دست آورید بهتر است این مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهید.
برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد چیست؟
برنامه ترک اعتیاد ۱۲ قدمی روشی با جهت گیری معنوی می باشد به طوری که فرد در آن اقرار به عجز و ناتوانی خود می کند و از قدرت برتر یاری می طلبد، گروه دوازده قدم یک محیط امن، سالم و حمایتی می باشد و از افرادی تشکیل شده است که مواد مخدر مصرف می کردند و یا رفتار اعتیادی داشته اند و آن را کنار گذاشته اند.
در این گروه عنوان گمنامی رعایت می شود و حرف های اعضای گروه در همان جا باقی می ماند و هیچ یک حرف و راز های افراد را در محیط های بیرون فاش نمی کند، برنامه اعتیاد ۱۲ قدمی برای ترک اعتیاد انواع مواد مورد استفاده قرار می گیرد و حتی بر اساس تجربیات به دست آمده در ترک سیگار نیز موثر بوده است.
اصول گروه های برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد
اصول دوازده قدم ترک اعتیاد که به مرور زمان و با شرکت در جلسات گروه به صورت گام به گام پیش می رود به صورت زیر می باشد.
- ما قبول داریم و پذیرفته ایم که در برابر اعتیاد ناتوان بوده ایم و مواد مخدر کنترل زندگی ما را در دست گرفته اند و کنترل زندگی از دست ما خارج شده است.
- به این باور رسیده ایم که قدرتی بالاتر از ما وجود دارد و قادر است ما را به عقلانیت باز گرداند.
- تصمیم گرفته ایم اراده و زندگی خود را به سوی توجه به خدا سوق دهیم و بتوانیم خدا را درک کنیم.
- به طور جسورانه عادت های اخلاقی خود را جست و جو کرده و آن ها را فهرست کرده ایم
- به رنج ها و خطاهایی که نسبت به خدا، خودمان و انسان های دیگر داشته ایم اعتراف کرده ایم.
- این حقیقت را پذیرفته ایم که خدا تمام نواقص ما را از خودمان دور می کند و در این زمینه آمادگی کاملی را پیدا کرده ایم.
-
از خدا برای رفع تمام کمبود هایمان عاجزانه درخواست کرده و از او کمک خواسته ایم.
- از تمام افرادی که به آن ها آسیب رسانده ایم لیستی تهیه کرده ایم و با کمال میل و رضایت باطنی خود دنبال اصلاح و جبران خطاهای خود می باشیم.
- در صورت امکان می خواهیم آسیب هایی که به دیگران وارد کرده ایم را به صورت مستقیم جبران کنیم مگر در حالتی که این کار باعث آسیب رساندن به آن ها شود.
- به دنبال عادت های رفتاری شخصی خود هستیم و آن ها را جست و جو می کنیم و هر زمان که اشتباه کردیم به آن ها اقرار می کنیم.
- ارتباط خود را با خداوند به صورت آگاهانه و با مناجات و مراقبه بهبود بخشیده ایم و از اراده و قدرت خداوند کمک خواسته ایم تا در این زمینه به ما یاری رساند.
- از طریق برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد به بیداری معنوی رسیده ایم و این پیام را به دیگران انتقال دادیم.
آیا گروه دوازده قدمی روشی است برای ترک کردن؟
گروه دوازده قدمی یک روش کمکی برای ترک اعتیاد می باشد و در کنار گذاشتن مواد و مراقبت های بعد از ترک مورد استفاده قرار می گیرد، برای ترک اعتیاد شرکت در این جلسات به تنهایی کافی نیست و شما در ابتدا باید به متخصص مراجعه کنید تا با استفاده از روش های ترک تدریجی، ترک خانگی یا مراکز اقامتی و خانه های بهبودی به پاکسازی جسمی برسید و بعد از آن در جلسات ۱۲ قدمی ترک اعتیاد شرکت کنید و به درمان اعتیاد و تداوم پاکی خود ادامه دهید.
آیا برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد برای همه مناسب است؟
امروزه برای ترک اعتیاد روش های متفاوتی وجود دارد و فرد با توجه به این که از چه روشی می تواند استفاده کند به عوامل مختلفی از جمله شرایط جسمی و روانی او بستگی دارد و فرد باید در این حالت از روشی استفاده کند که متناسب با روحیه و شرایط خودش باشد، احتمال دارد روشی که برای شما موثر بوده است برای فرد دیگر تاثیری نداشته باشد. برای این که بهترین انتخاب را داشته باشید می توانید از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید تا در این زمینه به شما کمک کنند.
اعتیاد از منظر گروه ۱۲ قدمی ترک اعتیاد
از نظر گروه ۱۲ قدمی معتاد یک بیمار می باشد که از سه جنبه روانی، جسمی و روحانی آسیب هایی به او وارد شده است و بیماری اعتیاد باعث می شود تا فرد از لحاظ جسمی و ذهنی با مشکلاتی رو به رو شود و در حالت غیر عادی قرار بگیرد و برای تغییر و درمان لازم است تا از لحاظ روحانی و روانی رشد کرده و درمان شود.
در برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد رهجو و راهنما کیست؟
در این گروه افراد باتجربه که سابقه پاکی آن ها از اعتیاد طولانی می باشد مسئولیت راهنمایی افراد تازه وارد را بر عهده گرفته اند. در اصل یک عضو تازه وارد بعد از مدتی یک راهنما برای خود انتخاب می کند و میان راهنما و رهجو رابطه مقدس و معنوی وجود دارد که باعث می شود تا از نظر روحانی طرفین رشد کنند.