ترک خودارضایی می تواند باعث افزایش رضایت زناشویی شود. این امر به حدی اعتیادآور می شود که افراد از زندگی غافل می شوند، در برخی دیگر از شرایط نیز خودارضایی را جایگزینی برای افسردگی، عدم فعالیت جنسی طبیعی، یا فرار از فشارهای روحی و اجتماعی می دانند.
برخی از افراد ممکن است برای ارضای جنسی خود به سطح پایین تری از هورمون ها نیاز داشته باشند و بنابراین فعالیت خودارضایی را آرام بخش تر می دانند.
زمانی که فرد در حال خودارضایی است، دوپامین ترشح میشود و فرد اوج لذت را تجربه میکند، این امر باعث می شود که ترک خودارضایی سخت تر شود.
توجه داشته باشید که تمایل به خودارضایی یک امر طبیعی است، به ویژه در نوجوانی، زیرا نشان دهنده علاقه به رابطه جنسی قبل از شروع روابط جنسی بزرگسالان است.
علائم
خب، تشخیص این اعتیاد کار سختی نیست اگر در لحظات تنهایی، تمایل ناگهانی به خودارضایی پیدا می کنید. اگر وسوسه می شوید که استرس خود را با خوداراضایی رفع کنید، و اگر نمی توانید آن را کنترل کنید آن وقت است که اعتیاد شروع شده است.
اگرچه خودارضایی می تواند در آرام شدن فرد نقش داشته باشد اما هیچ یک از این ها رفتار یک معتاد را توجیه نمی کند، اعتیاد به خودارضایی به مرور باعث می شود که فرد دیگر به دنبال رابطه جنسی با همسرش نباشد.
علائم فیزیکی اعتیاد به خودارضایی شامل موارد زیر می باشد:
- تغییر در عادات غذایی
- کاهش وزن
- فعالیت بیش از حد
- کم تحرکی
- عدم رعایت بهداشت شخصی
نشانه های رفتاری اعتیاد به خودارضایی شامل موارد زیر می باشد:
- غیبت از مدرسه یا جلسات کاری
- مشکلات مربوط به رابطه یا ازدواج
- انزوا و بحران های مالی
علائم عاطفی اعتیاد به خودارضایی شامل این موارد می باشد:
- سردرگمی
- مشکلات استرس
- تغییرات خلقی مکرر
آیا خودارضایی زنان باعث ناباروری می شود؟
خودارضایی زنان باعث ناباروری نمی شود. برای زن و مرد، خودارضایی عوارض پزشکی یا جسمانی در باروری ندارد اما باعث می شود تا به شدت از رابطه جنسی با همسر خود دور شوند و نتوانند رابطه سالمی با همسر خود برقرار کنند.
آیا خودارضایی می تواند باعث سردرد شود؟
بله، این یک وضعیت نادر است که در آن فرد ممکن است در حین یا بعد از انزال احساس سردرد کند. این حالت می تواند هم برای مردان و هم برای زنان اتفاق بیفتد و معمولاً سردرد در عرض ۲۴ ساعت از بین می رود.
آیا اعتیاد به خودارضایی می تواند خود به خود برطرف شود؟
پاسخ این سوال بستگی به خود فرد دارد. اگر فردی خود را به اندازهای قوی بیابد که به تنهایی با اعتیاد مبارزه کند، ممکن است بتواند اعتیاد خود را در مدت کوتاهی درمان کند.
در سایر موارد که مبارزه با اعتیاد برای فرد مشکل است و به تنهایی نمی تواند از پس آن بر بیاید، باید از روانپزشک یا متخصص جنسی مشاوره بگیرد.
فواید ترک خود ارضايي بر چهره
بر اساس تحقیقات انجام شده خودارضایی بر چهره تاثیر نمی گذارد. هیچ مدرک علمی وجود ندارد که رابطه جنسی یا خودارضایی به هر شکلی که باشد باعث تاثیر بر چهره می شود. البته دانشمندان در این مورد در حال تحقیق بیش تر هستند.
درمان اعتیاد به خودارضایی
مانند تمام اعتیادها و عادات، این اعتیاد نیز دارای اثرات و عوارض جانبی است. تعداد زیادی از مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی حیاتی در عمل خودارضایی دور ریخته شوند، پیچیده میشوند. این کار به ایمنی شما ضربه محکمی می زند و جدا از پشیمانی که بعداً با آن مواجه می شوید، کمی ضعیف تر می شوید.
بنابراین، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.
افرادی که درمان زیر نظر متخصص را امتحان می کنند افزایش تمرکز، استقامت، اعتماد به نفس و حتی رابطه جنسی سالم تر را گزارش کرده اند.
تغذیه برای ترک خود ارضايي
در ترک خودارضایی رژیم غذایی متعادل سالم و غنی از انواع مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی را داشته باشید تا بدن خود را سالم و قوی نگه دارید. به یاد داشته باشید که هیچ برنامه غذایی خاصی وجود ندارد که بتواند اعتیاد به خودارضایی را درمان کند.
هنگام اعتیاد به خودارضایی چه نخوریم؟
اگر سطح هورمون جنسی شما بالا است، باید از مصرف موارد زیر اجتناب کنید:
برای خانم ها:
- کلم بروکسل
- دانه کتان
- کلم
- سویا
- کلم بروکلی
- میوه های خشک شده
- گل کلم
- دانه های کنجد
- سیر
- توت ها
- هلو
- سبوس گندم
برای مردان:
- تن ماهی
- لوبیا
- شیر کم چرب با ویتامین D
- گوشت گاو
- زرده تخم مرغ
- صدف
- غلات غنی شده
آیا ترک خودارضایی سخت است؟
بله، ترک اعتیاد به خودارضایی می تواند سخت باشد زیرا نیازمند تعهد و مستعد عود است. با توجه به مطالعه انجام شده در مورد پرهیز از خودارضایی، پیشنهاد می شود که از پورن و عوامل تحریک کننده دوری شود.
ترک خودارضایی
راه های زیادی برای ترک خودارضایی وجود دارد، اما روش های زیر تقریبا همه این راه ها را ارائه می دهند:
- دست از تنبیه خود بردارید. به یاد داشته باشید که خودارضایی در واقع یک میل طبیعی است و این کار شما باعث نمی شود که در مقایسه با دیگران شایستگی کم تری داشته باشید بنابراین به خود اجازه ندهید که ناامید شود بلکه تلاش کنید گام به گام به درمان نزدیک تر شوید.
- محرک های خودارضایی را برطرف کنید. در صدر فهرست چیزهایی که وسوسه خودارضایی را به ارمغان می آورد، پورنوگرافی است، بنابراین فرد باید خود و محیط اطراف خود را از هرگونه محتوای مستهجن پاک کند. همچنین، باید دسترسی به این محتوا را کنترل کرد. سعی کنید خود را به چیزهای دیگر مشغول شوید. برخی از افراد ورزش کردن را توصیه میکنند، زیرا این کار باعث کاهش انرژی فرد شده و ذهن فرد را از خودارضایی دور می کند.
- زمان تنهایی را از بین ببرید. اگر فردی در نتیجه تنهایی خودارضایی می کند، راه هایی برای محدود کردن تنهایی پیدا کنید. کارهایی را انجام دهید که معمولا به تنهایی در جمع دیگران و مکان های عمومی انجام می شود. تمام روز خود را در داخل خانه حبس نکنید.
- زندگی را با فعالیت های جذاب پر کنید. فعالیت های زیادی وجود دارد که می توان روی آن ها وقت و انرژی صرف کرد. این فعالیت ها به نظم و پشتکار نیاز دارد و هیچ کس هرگز نگفته که قرار است آسان باشد. تحقیقات همچنین نشان داده است که نحوه زندگی فرد می تواند کنترل و اراده او را در هنگام مقابله با اعتیاد افزایش یا کاهش دهد.
- صبر داشته باشید. ترک اعتیاد به خودارضایی مانند اعنواع دیگر اعتیاد کاری نیست که بتوان آن را به سرعت انجام داد. این فرآیندی است که به تعهد نیاز دارد و گاهی ممکن است فرد کنترل خود را از دست بدهد. وقتی این اتفاق می افتد، خود را تنبیه نکنید. میتوانید سیستم پاداشی را تنظیم کرد تا برای رفتار و دستاوردهایی که کسب می کنید به خودتان پاداش دهد. هنگامی که شخصی مدتی را بدون خودارضایی سپری کرده است، سعی می کند رکورد خود را طولانی تر کند و همین به ترک خودارضایی کمک می کند.
- در روند درمان عجله نکنید. توقف خودارضایی یک فعالیت ناگهانی نیست. فرد باید صبور باشد و زمان و کمک لازم را برای غلبه بر اعتیاد به خود بدهد.
- رژیم غذایی سالم. برای غلبه بر هر نوع اعتیاد، رژیم غذایی و سبک زندگی سالم اهمیت زیادی دارد زیرا باعث کاهش میل فرد شده و همچنین مقاومت فرد را افزایش می دهد.
- از مشاور کمک بگیرید. تحقیقات نشان میدهد که کمک حرفهای در این زمینه میتواند کمک زیادی به کشف علت این رفتار و پیشگیری از آن در آینده می شود. اعتیاد به خودارضایی عوامل متعددی دارد که می تواند روانی یا عصبی باشد. در برخی موارد، افراد ممکن است خودشان بتوانند بر آن غلبه کنند، در حالی که اغلب اوقات برای رهایی از این عادت به کمک و حمایت متخصص نیاز دارند.
انواع درمان
برخی از درمان های موفق در این زمینه شامل موارد زیر می شوند:
- درمان شناختی رفتاری (CBT)
- درمان تقویت انگیزه
- درمان پذیرش و تعهد
- برنامه مشاوره چند سطحی (MLC)
- درمان مختصر راه حل محور (SFBT)
- شناخت درمانی (CT)
- واقعیت درمانی (RT)
راه های ترک خود ارضايي از نظر اسلام
ضررهایی که خودارضایی به همراه دارد:
۱٫تحليل قواي جسماني
۲٫ ضعف بينائي
۳٫ آسيب به دستگاه تناسلي
۴٫ ضعف حافظه.
۵٫ افسردگي
۶٫ پرخاشگري
۷٫ احساس گناه
۸٫خجالت
۹٫ افت تحصيلي
۱۰٫ بيميلي به همسر
۱۱٫ عدم تمایل به ازدواج
درمان خودارضایی در اسلام
- تنها نماندن در مکان های خلوت
- تقویت اراده با بندگی در راه خدا
- دوری از گناه و نماز اول وقت
- افکار جنسی را با یاد خدا و کمک گرفتن از او رفع کنید.
- اوقات خود را با یاد خدا، ورزش و عبادت پر کنید.
- از ارتباط با جنس مخالف پرهیز کنید.
- از پوشیدن لباس های بدن نما خودداری کنید.
- ازدواج را به تاخیر نیندازید.