ترس از باد (Anemophobia) نوعی اصطلاح فراگیر است که طیف گسترده ای از فوبیاهای مرتبط با هوا را در بر می گیرد. برخی از مردم از بادهای تند و برخی دیگر از بلعیدن هوا می ترسند (آئروفاژی). فوبیا ممکن است خفیف یا شدید باشد و اغلب زندگی را محدود می کند.
ترس از باد اغلب با گذشت زمان بدتر میشود و اگر درمان نشود، میتواند به طور قابلتوجهی بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. در واقع، میتواند بسیاری از فعالیتهای عادی را که اکثر مردم بدیهی میدانند، به شدت محدود کند.
علائم ترس از باد
هرکس علائم متفاوتی را در واکنش به فوبیا نشان می دهد اما به طور کلی می توان گفت که علائم این فوبیا مشابه علائم سایر اختلالات اضطرابی است، که شامل موارد زیر می باشد:
- افزایش یا نامنظم شدن ضربان قلب
- تنفس سریع و تنگی نفس
- تعریق یا لرز
- خشکی دهان
- سرگیجه
- لرزش دست
- اضطراب هنگام فکر کردن به باد
- پرهیز مداوم از باد
- تنش عضلانی، لرزش و تعریق
- تهوع
- خشک شدن
- نیاز به فرار
- از دست دادن کنترل
در افراد مبتلا به ترس از باد شدید، اضطراب میتواند به راحتی به وحشت تبدیل شود و در نتیجه باعث ایجاد چیزی شود که معمولاً به آن «حمله پانیک» میگویند.
علل بادهراسی| چرا از باد میترسم
هیچکس با ترس به دنیا نمی آید و ترس چیزی اکتسابی است.
بادهراسی تقریباً همیشه ناشی از یک تجربه منفی در گذشته فرد می باشد که ممکن است توسط ضمیر خودآگاه یادآوری شود یا به عبارت دیگر می توان گفت در ضمیر ناخودآگاه “حک شده” است.
معمولاً فردی که این اختلال اضطرابی را تجربه میکند به خوبی میداند که ترس غیرمنطقی دارد، اما باور او کمک چندانی به بهبود فوبیا ندارد. روانشناسان در موارد شدید اغلب تجویز داروهای ضد اضطراب یا در موارد کمتر توصیه یک دوره درمان شناختی رفتاری را تجویز می کنند.
چون این ترس از ضمیر ناخودآگاه سرچشمه می گیرد، باید با کمک روانشناس ترس را ریشه یابی کنیم. یکی از درمان های موثر در این راه هیپنوتیزم درمانی است که می تواند کمک فوق العاده ای به شما بکند.
اگرچه ما دلایل دقیق آنکروفوبیا را نمی دانیم، اما اتفاق نظر بین اکثر متخصصان سلامت روان این است که هم ژنتیک و هم عوامل محیطی نقش بسیار مهمی در ایجاد هر اختلال روانی ایفا می کنند.
از دست دادن
برخی از افراد مبتلا به بادهراسی ممکن است نگران باشند که باد شدید اقلام با ارزش یا احساسات آن ها را از بین می برد. برخی دیگر احتمالاً نگران هستند که باد شدیدی خانه آن ها را از هم بپاشد.
این نوع بادهراسی ها اغلب ریشه در ترس از دست دادن هویت دارد و ممکن است در کسانی که از گردباد، طوفان یا برخی بلایای شدید آب و هوایی جان سالم به در بردهاند، شایعتر باشد.
از دست دادن کنترل
مانند ترس از دست دادن هویت شخصی، ترس از دست دادن کنترل ممکن است دلیل اصلی فوبیاهای مربوط به هوا باشد. مانند همه پدیده های آب و هوایی، باد خارج از کنترل ما است.
کسانی که می ترسند کنترل زندگی و محیط اطراف خود را از دست بدهند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای فوبیاهای مربوط به هوا قرار دارند.
هیپنوتراپی| درمان موثر بادهراسی
از طریق هیپنوتیزم مدرن که به درستی اعمال می شود، می توانیم به ضمیر ناخودآگاه دست پیدا کنیم و باورهایی را که این ترس را ایجاد و حفظ می کنند، کشف کنیم .
پس از انجام این کار، آن باورها را میتوان تصحیح کرد و با واقعیت تطبیق داد، با این کار شما آزاد می شوید که زندگی خود را به شیوهای عادی و طبیعی از سر بگیرید و اضطراب خود را فراموش کنید. هیپنوتراپی مدرن می تواند به شما کمک کند ترس خود را سریعتر از آنچه فکر می کنید پایان دهید.
فوبیاهای مشابه
- نفوفوبیا (ترس از ابر)
- هومیکلوفوبیا (ترس از مه)
- کرایوفوبیا (ترس از یخبندان یا روزهای سرد)
- ترموفوبیا (ترس از روزهای گرم)
- هلیوفوبیا (ترس از خورشید)
ترس از باد در کودکان
مانند بسیاری از فوبیاها، بادهراسی، به ویژه ترس از طوفانهای شدید، در کودکان خردسال نیز نسبتاً رایج است. کودکان همیشه قادر به درک دنیای اطراف خود نیستند و اتفاقات نادر ممکن است برای آن ها حیرت آور یا به شدت ترسناک باشند. در نتیجه، فوبیا معمولاً در کودکان تشخیص داده نمی شود مگر اینکه حداقل برای شش ماه ادامه داشته باشد.
اگر کودک شما ترس خفیفی از باد دارد، سعی کنید بر روی فعالیت هایی تمرکز کنید که از باد در راه های مثبت استفاده می کنند. بادبادک بازی کرده و یا با قایق های بادبانی بازی کنید. بیرون بروید و در مورد لذت بردن از حرکت باد در موهایتان صحبت کنید. اگر کودکتان در مورد تمام این فعالیت ها مقاومت نشان می دهد باید از مشاور کمک بگیرید.
در کودکان بزرگتر و بزرگسالان، ترس از باد کم تر دیده می شود. اما اگر ترس شما از باد باعث شده از فعالیت های روزانه لذت نبرید به مشاور مراجعه کنید.
درمان فوبیا باد
اشکال مختلفی از درمان وجود دارد که می تواند به بهبود قابل توجه بسیاری از علائم فوبیا باد کمک کند. برخی از این درمانها شامل مواجهه درمانی، درمان شناختی رفتاری (CBT) و دارو درمانی و غیره می باشد.
مواجهه درمانی
یکی از رایج ترین اشکال درمان برای افرادی است که از فوبیا رنج می برند. مواجهه درمانی به این صورت عمل می کند که درمانگر به تدریج بیمار را در یک دوره زمانی معین در معرض ترس خود قرار دهد. از نظر تئوری، هر چه کسی بیشتر در معرض چیزی باشد که از آن می ترسد، به مرور زمان کمتر او را آزار خواهد داد البته این درمان باید زیر نظر مشاور انجام شود تا فرد دچار حملات پانیک نشود.
درمان شناختی رفتاری
شکل بسیار رایج دیگری از درمان است که اغلب برای کمک به افرادی که از اختلال اضطراب فراگیر ( GAD ) و اختلال وسواس فکری اجباری ( OCD ) رنج میبرند، استفاده میشود. علاوه بر این، ممکن است در کمک به درمان افرادی که از فوبیایی مانند آنکرشوفوبیا رنج می برند نیز موثر باشد.
فرد مبتلا به بادهراسی در طول درمان می آموزد که چرا در مورد ترس خود فکر میکند. درک این امور ممکن است به افراد مبتلا به بادهراسی کمک کند تا هنگام فکر کردن به ترس خود از باد رویکرد منطقی تری داشته باشند.