برای طی مراحل طلاق چه باید کرد؟
مراحل طلاق توافقی به چه صورت می باشد؟ تصمیم گیری برای جدایی و طلاق یکی از حساس ترین موقعیت هایی می باشد که زوجین با آن رو برو می شوند، فرآیند طلاق یک پرسه طولانی می باشد و به خاطر تنش های زوجین و عدم سازش نهایی زن و مرد به وجود می آید و در طی مراحل طلاق عاطفی، دادخواست طلاق، حضور مرتب در دادگاه و جدایی کامل صورت می گیرد. طلاق توافقی یکی از انواع طلاق می باشد که در طی آن زوجین برای آخرین بار در تمام مراحل طلاق توافقی و رسیدگی به پرونده به تفاهم می رسند و هم چنین در مورد موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و غیره به توافق رسیده اند و در دادگاه حاضر می شوند.
در ادامه این مقاله به بررسی مراحل طلاق توافقی می پردازیم و به طور خلاصه آن ها را مرور می کنیم.
طلاق توافقی زن و مرد
طلاق توافقی در فضایی منطقی بین زوجین به وجود می آید و زن و مرد بدون هیچ ناراحتی و با احترام از یکدیگر جدا می شوند، در طلاق توافقی حقوق مادی و معنوی زن و مرد حفظ می شود و در عمل سعی می شود تا شرایط طلاق آسان شود و آسیب های آن برای هر دو نفر کاسته شود.
در صورتی که طرفین طلاق، تمایل داشته باشند تا مفاد قرارداد ضمن عقد بازنگری شود، امکان توافق مجدد وجود دارد و توافق بر سر حداقل حقوق اساسی و تغییر مفاد قرارداد ضمن عقد در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
در صورتی که دو طرف موافقت نامه شان را اعلام کنند این موافقت نامه همراه با دادخواست طلاق از سوی مرد یا زن که دارای حق طلاق می باشند به دادگاه ارائه می شود و بقیه اقدامات طلاق توافقی صورت می گیرد.
مزایای طلاق توافقی چیست؟
- اجتناب از صرف هزینه و وقت زیاد در فرایندهای حقوقی و قانونی
- حفظ احترام و کرامت زن و مرد
- کاهش یافتن صدمات روحی و اجتماعی
- امکان تحقق درصد نامناسبی از مطالبات زن و مرد در زمان کوتاه
- داشتن بار مثبت همراه با یادگیری مهارت احترام و انتخاب عاقلانه در زوجین
مشکلات و محدودیت های طلاق توافقی
زمانی که مسئله طلاق توافقی مطرح می شود لزوم و اجبار برای حضور در دادگاه از طرفین سلب می شود و این به این معنی است که طرفین برای حضور در دادگاه باید با یکدیگر به توافق برسند به عنوان مثال در شرایطی که شوهر از آمدن به دادگاه سر باز بزند در این حالت مراحل طلاق توافقی به وضعیتی طولانی مدت و مشکل ساز تبدلی خواهد شد، البته برای حل این مشکل راه حلی وجود دارد و شما می توانید زمان ثبت دادخواست طلاق خود الزام حضور به دادگاه را در تعهدات دو طرف ذکر نمایید تا در ادامه روند طلاق با مشکلی رو به رو نشوید.
مراحل طلاق توافقی به چه صورت است؟
فرآیند طلاق توافقی به صورت مراحل زیر می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:
-
توافق زوجین بر سر موضوعات مشترک اساسی
زمانی که زوجین می خواهند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند در واقع می پذیرند که در مورد موضوعات مادی و غیرمادی مهم زندگی مانند نفقه، مهریه، حضانت فرزندان، قرار ملاقات با فرزند و غیره به توافق برسند.
-
مراحل طلاق توافقی، دادخواست طلاق توافقی
زمانی که با همسرتان به توافق رسیدید باید توافق به صورت رسمی در دفاتر خدمات قضایی، محضر یا دادگاه به صورت رسمی نیز ثبت شود هم چنین می تواند مشروح توافقات خود را به وکیل منتقل کنید تا خود او دیگر مراحل قانونی را طی کند مدارکی که در این مراحل لازم است شامل اصل عقدنامه یا رونوشت آن، شناسنامه و کپی کارت ملی می باشد.
-
معرفی داورانی به دادگاه
در این مرحله دادگاه از زوجین می خواهند تا از طرف خانواده و آشنایان که مورد اعتمادشان می باشد داورانی را معرفی کنند، در صورتی که از سوی زوجین داوری معرفی نشود، دادگاه خود داورانی را انتخاب می کند و شرایط انتخاب داوران باید به ترتیب زیر باشد.
- مسلمان باشد
- متاهل باشد
- حداقل ۴۰ سال باشد
- معتمد باشد
- تا حدودی در جریان زندگی و مشکلات زوجین باشد.
-
مراحل طلاق توافقی، حضور در واحد مشاوره دادگاه
در این مرحله از سوی دادگاه تاریخی تعیین می شود که زوجین باید در جلسات مشاوره شرکت کنند در جلسات مشاوره ضمن جویا شدن و بررسی دلایل طلاق اموری که زوجین با یکدیگر به توافق رسیده اند شامل مهریه، نحوه پرداخت آن، نفقه، جهیزیه و غیره به صورت مکتوب در می آید.
موارد نوشته شده باید توسط شما و همسرتان و یا وکلا به امضا می رسد البته در مورد این موضوعات قاضی با زوجین صحبت می کند و پس از آن که رای نهایی صادر شد هر یک از طرفین می نویسند که اعتراضی در مورد این موضوعات ندارند.
باید توجه داشته باشید که در همه موارد طلاق به جز طلاق توافقی، زوجین برای حل اختلاف و داوری ارجاع داده می شوند اما در این سبک از طلاق تنها باید با استفاده از سامانه تصمیم برای گرفتن وقت مشاوره روانشناسی اقدام کنند.
-
ثبت نهایی طلاق
گرفتن نوبت برای طلاق توافقی نسبت به سایر انواع طلاق کوتاه تر می باشد و زمانی که نوبت ثبت طلاق از سوی دادگاه مشخص شد لازم است به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه کنید تا آخرین مرحله طلاق توافقی انجام شود البته در این مرحله می تواند وکیل تان به نیابت از شما حضور داشته باشد تا طلاق صورت گیرد.