
فوبیاها هیچ نیازی به درمان ندارند، مگر اینکه ترس ایجاد شده منجر به ممانعت شما از کار کردن، انجام دادن وظایف روزمره ضروری یا داشتن روابط میان فردی سالم شود.
برای مثال، در صورتی که شما در ایالات متحده زندگی کنید و از ببرها بترسید، شما به جای صرف کردن زمان و پول خودتان برای درمان فوبیا، فقط باید از ش وحش ها اجتناب کنید.
اکثر حالت های مربوط به این اختلال اضطرابی قابل درمان هستند. با این وجود، هیچ روش منحصر به فردی نمی تواند برای تمامی فوبیاها کاربرد داشته باشد.
در صورتی که شما به درمان مراجعه کنید، روش های دقیقی که درمانگر برای کمک به شما استفاده خواهد کرد، می تواند متغیر باشد. در اینجا انواع رایج روش های درمانی برای درمان فوبیاها بیان شده است.
روش درمان شناختی – رفتاری برای فوبیاها
روش درمان شناختی رفتاری[۱] یا CBT، از طریق کمک به شما برای تغییر تدریجی تفکرتان، این توانایی را در شما ایجاد می کند که به ترسهای خودتان غلبه کنید.
این روش درمان بر مبنای ارتباط متقابل تفکرات، عقاید، احساسات و رفتارها می باشد.
یک فرد دارای فوبیا بر این باور است که موقعیت ترسناک به صورت ذاتی خطرناک می باشد.
این عقیده منجر به شکل گیری تفکرات اتوماتیک منفی شده است که به محض مواجه شدن با موقعیت ترسناک صورت می گیرد و تفکرات منفی منجر به صورت گرفتن واکنش رفتاری ترسناک می شود.
از بین بردن این الگوی تفکر می تواند به چند دوره CBT نیاز داشته باشد. به منظور اجرای این روش، درمانگر می تواند به شما کمک کند تا از طریق مراحل تدریجی به ترس از سگ ها غلبه کنید.
یک برنامه درمان نمادین می تواند شامل مطالعه در مورد سگ ها در مرحله اول، بعد از آن مشاهده کردن یک فیلم از سگ ها، و در نهایت بازی کردن شما با توله سگ های بی ضرر باشد.
تکنیک هایی که به صورت رایج در روش درمان شناختی رفتاری استفاده می شوند، از مکاتب رفتار گرایی و نظریه یادگیری و همچنین مکتب مربوط به نظریه شناختی به دست آمده اند.
[۱] Cognitive Behavioral Therapy