آیا علل و پیامدهای فرار دختران از خانه را می شناسید؟ یکی از آسیب های اجتماعی فرار دختران کم سن و سال از خانواده به دلایل مختلف می باشد، این اتفاق پیامدهای منفی برای دختران دارد و برای پیشگیری از این اتفاق ناگوار باید اقداماتی صورت گیرد.
افرادی که نظاره گر این اتفاق هستند هر کدام از دید خودشان دلایلی برای این اتفاق می آورند اما به طور معمول این دلایل با سوگیری های شخصی و برخاسته از گمانه های اجتماعی قالب بر شرایط جامعه می باشد.
اگر به فکر فرار از خانه می باشید و یا خانواده شما با چنین مشکلی رو به رو هستند باید پیش از هر اقدامی از مشاور خانواده کمک بگیرید، در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد علل و پیامدهای فرار دختران از خانه می پردازیم و دلایل آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
فرار دختران از خانه
دختران فراری معمولا سن آن ها زیر ۱۸ سال می باشد و عموما بدون رضایت والدین و بدون اطلاع آن ها به مدت نامعلومی خانه را ترک کرده اند، در زمانی که کلمه دختران فراری شنیده می شود تفکرات قالبی بر روی ذهن عموم شکل می گیرد که بر گرفته از اعتیاد، بی بند و باری، فحشا و فقر می باشد.
با توجه به این مسائل فرار دختران از خانه احتمال دارد به خاطر عوامل مختلفی ایجاد شود اما آن چه مشخص می باشد وجود اختلافات و مشکلات خانوادگی در زندگی این افراد می باشد.
پیامدهای فرار دختران از خانه
از جمله مهم ترین آسیب هایی که دختران بعد از فرار از خانه با آن دست و پنجه نرم می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
پیامدهای فرار دختران از خانه، مصرف مواد
مصرف مواد مخدر در دختران امری شایع می باشد و فرار دختران به دلایلی مانند مصرف مواد مخدر افزایش می یابد. از این دلایل می توان به قرار گرفتن در جمع مصرف کنندگان، آسیب پذیری روحی – روانی و ابتلا به اختلالات افسردگی و دو قطبی اشاره کرد.
-
تن فروشی و فحشا به همراه فرار دختران از خانه
یکی از مهم ترین پیامدهای فرار دختران از خانه تن فروشی و فحشا می باشد، وقتی فردی زمان زیادی را صرف مصرف مواد مخدر کند دیگر توان انجام فعالیت شغلی و کسب در آمد را ندارد و به دنبال راهی ساده برای کسب درآمد می باشد که از آن می توان به تن فروشی اشاره نمود.
به عبارتی دختران فراری به دلایلی مانند جا و مکان نداشتن برای زندگی، نداشتن شغل برای امرار معاش و وجود مشکلات روحی بسیاری مانند افسردگی، به طور خواسته و ناخواسته به سمت تن فروشی و فحشا می روند.
-
درگیری با قانون
هم چنین عواملی مانند زندگی در خیابان و تامین نیازهای پایه، و مصرف مواد مخدر باعث می شود تا دختران فراری فرصت و توان لازم برای فعالیت های شغلی نداشته باشند و آن ها سعی می کنند محدودیت های قانون را عبور کرده و به تامین نیازهای خود بپردازند، یکی از مسائلی که آن ها را با قانون و نهادهای قانونی درگیر می کند دزدی و فعالیت های مجرمانه می باشد.
-
پیامدهای فرار دختران از خانه، بیماری های جسمی و مقاربتی
شخصیت و اعتیاد دختران فراری ایجاب می کند تا برای گذراندن زندگی و نیازهای طبیعی شان به روابط جنسی نامطمئن روی آورند، این روابط جنسی برای آن ها خطرناک می باشد و مشکلاتی مانند بیماری های مقاربتی مانند تبخال تناسلی، هرپس، سوازک، هپاتیت و ایدز را به همراه خواهد داشت، هم چنین علاوه بر بیماری های موجود، افراد سودجو ممکن است زمانی که با دختران رابطه جنسی برقرار می کنند به فکر آسیب زدن و آزار رساندن به آن ها باشند.
پیشگیری از فرار دختران از خانه و پیامدهای آن
برای این که از فرار دختران از خانه پیشگیری شود باید علل و ویژگی های مربوط به دختران مورد شناسایی قرار گیرد به طور معمول مشاوران مدرسه و معلمان افراد مناسبی برای انتقال دادن این اطلاعات به خانواده ها می باشند، در صورتی که اختلالات مرتبط با زمانی کودکی تا جوانی شناسایی شود افراد باید تحت مراقبت ها و حمایت روانپزشک و مشاور روانشناس قرار بگیرند تا برای حل اختلالات آن ها اقداماتی صورت گیرد.
در صورتی که پیشگیری از این مشکل زودتر انجام شود کم هزینه تر و ساده تر خواهد بود در ادامه این مقاله علل مربوط به فرار دختران از خانه را بیان می کنیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.
علل فرار دختران از خانه
بر اساس نظر متخصصان دختران به دلایل مختلفی از خانه فرار می کنند و طبق نظر کارشناسان بسیار از افرادی که از خانه فرار می کنند از اختلالات روانی مانند اختلال دو قطبی و اختلالات شخصیتی مانند اختلال شخصیت مرزی رنج می برند.
افرادی که دچار این اختلالات می شوند رفتارهای تکانشی و نسنجیده دارند. البته در میان این اختلالات، مشکلات خانوادگی را نمی توان نادیده گرفت در بسیاری از مواقع افراد به خاطر مشکلات و تعارضات خانوادگی و نبود رابطه عاطفی مناسب میان اعضای خانواده تصمیم به فرار از خانه می گیرند.
پیامد های فرار دختران از خانه، وظیفه مردم و نهادهای اجتماعی
ما به عنوان افراد جامعه می توانیم به دو شکل به دختران فراری نگاه کنیم، شکل اول به این صورت که آن ها را به عنوان فردی بی مسئولیت و بی بند و بار در نظر بگیریم و این کار باعث می شوند تا بیشتر از ما طرد شوند و هم چنین دست به اقداماتی برای تامین نیازهای خود بزنند که بسیاری از این اقدامات مانند دزدی غیر قانونی می باشد و نگرانی و دردسرهایی برای اجتماع به وجود می آورند.
اما برای حل این مشکل باید با دید دیگری به آن نگاه کنیم ما باید این پدیده را به عنوان یک مشکل در نظر بگیریم و باور کنیم که این مشکل مربوط به جامعه و زندگی عصر ما می باشد و بعد نهادهایی را تشکیل دهیم تا بتوانند از گسترش این افراد جلوگیری کنند و در مرحله دوم آسیب ها را پیش بینی کرده و از اتفاق افتادن این موضوع جلوگیری کنیم.
خوشبختانه بسیاری از افراد که دچار اختلال می باشند را می توان در کودکی تشخیص داد تا با مداخله نهادهای دولتی و غیردولتی آسیب ها را به حداقل برسانید، در این زمینه روانشناسی سلامت برای پیشگیری و آموزش نهاد ها می تواند به شما کمک کند.
آشنایی با مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
مرکز مشاوره ستاره ایرانیان در زمینه های مختلف روانشناسی اعم از خانواده، ازدواج، اعتیاد، جنسی، کودک، مشاوره، شغلی، تحصیلی وغیره خدمات جامع روانشناسی را انجام می دهد.
همچنین مشاوران به صورت تلفنی، اینترنتی به مراجعان امکان می دهد تا از خدمات بهره مند شوند و در کمترین زمان از بروز ترین متخصصین استفاده کنند.
این مرکز با چندین سال سابقه از متخصصین با تجربه تشکیل شده است در بالاترین سطح کیفیت خدماتی را ارائه می کنند.